Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23657 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: unsplash

За даними Світового банку, кількість людей в Україні, які живуть за межею бідності, від початку повномасштабної війни збільшилася в десять разів. До кінця 2022 року з довоєнних двох відсотків цей показник може збільшитися до 25%, заявив в інтерв’ю агенції Reuters регіональний директор банку у Східній Європі Аруп Банерджи.

Він зазначив, що через російські атаки на цивільну інфраструктуру в українських містах, економічна ситуація може погіршитися: «Якщо так триватиме, перспективи будуть набагато, набагато важчими». Ситуація також може погіршитися через настання холодів. За поточної динаміки до кінця 2023 року кількість українців, які живуть за межею бідності, може зрости до 55%.

Банерджи сказав, що Україна вже скоротила свої бюджетні плани до мінімуму, при цьому кошти йдуть на фінансування зарплат і пенсій, військових витрат і обслуговування внутрішнього боргу. Водночас більшість країн зазначили, що вони будуть фінансово підтримувати Україну протягом наступного року.

За даними Програми розвитку ООН, близько 71 мільйона людей зіткнулися з бідністю через російсько-українську війну. Очікується, що вплив війни на ціни, продукти харчування та енергію призведе до збільшення кількості бідних у світі. За оцінками Світового банку цього року ця цифра зросте на 75-95 мільйонів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button