Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Вікімедіа/Громадське

У результаті атаки дронів на Київ стався вибух в житловому будинку на Жилянській. Зруйнований 120-річний будинок є частиною київської історичної забудови.

На момент ураження в ньому знаходились мешканці. За даними влади міста, з-під завалів будинку дістали тіло загиблої жінки. Ще одна людина знаходиться під завалами. Троє постраждалих госпіталізовані. Станом на 13:00 вже відомо про трьох загиблих.

Краєзнавець Антон Короб розповів, що будинок має архітепктурну та історичну цінність. Зведений на рубежі ХІХ-ХХ століть чотириповерховий будинок поєднував елементи типового зразка київського цегляного стилю та водночас дрібні ліплені неоготичні деталі.

Збудував його собі, як прибутковий, купець першої гільдії – Іоселіан Іцкович. Він був власником фабрики гнутих меблів та металевих виробів на цій же вулиці. Фірма була заснована ще 1871 року.

Фото: Роман Петушков

Будівля зведена в стилі історизм з елементами неоренесансу. Будинок не має охоронного статусу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button