Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: david lindahl / Unsplash

Українці можуть купити дрова в державному інтернет-магазині ДроваЄ, повідомляє пресслужба Міністерства захисту довкілля.

На тлі обстрілів Росією енергетичної інфраструктури уряд вирішив спростити закупівлю дров із лісгоспів. Міністр Руслан Стрілець запевняє, що ліси ніхто не вирубує: додаткові об’єми заготовлюють за рахунок невикористаного ліміту заготівлі деревини за минулі роки.

Для замовлення потрібно зареєструватися, авторизувавшись за допомогою цифрового підпису або через банк. Таке обмеження зробили, щоб уникнути зловживань і оптових закупівель.

Одна людина може купити не більш як 15 кубометрів дров на опалювальний сезон. Цього має бути достатньо на зиму для опалення будинку площею приблизно сто метрів квадратних.

Система автоматично підтягує найближчі до вказаної адреси доставки лісгоспи та показує наявний асортимент. Можна замовити дрова з доставкою або без.

На сайті також розміщено інструкції, як визначити об’єм дров, яка деревина найкраще підходить для опалення (дуб), який обсяг газу можна замінити дровами тощо.

Зараз на складах знаходиться приблизно 187 тисяч кубометрів дров. До кінця року лісгоспи планують продати 1,1 мільйона кубометрів.

Уряд також розподілив понад пів мільярда гривень між вісьмома областями — Дніпропетровською, Донецькою, Запорізькою, Миколаївською, Сумською, Харківською, Херсонською та, Чернігівською — на закупівлю дров для найбільш вразливих громадян на прифронтових територіях.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button