Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Оригінальний фасад будівлі. Фото: Ukrainian Modernism

Архітектурне бюро Drozdov & Partners опублікувало проєкт київського Roshen Concert Hall, який подавали на конкурс минулого року. Тоді перемогла інша пропозиція — норвезької Snøhetta.

У 2020 році Палац культури імені Корольова, розташований на вулиці Миколи Василенка на Відрадному, придбала за 66 мільйонів гривень корпорація Roshen Петра Порошенка. Ми пропонуємо порівняти оригінальний фасад та інтер’єри модерністської будівлі 1984 року з візуалізаціями бюро Олега Дроздова та з проєктом-переможцем.

Проєкт Drozdov & Partners

Харківська компанія вважає, що будівлю потрібно видозмінювати разом із навколишнім простором: концертна зала функціонуватиме як громадський простір у взаємодії з парком. 

Візуалізація проєкту Drozdov & Partners

Тож фоє розробили за принципом проникного павільйону. Інтеграція будівлі у ландшафт підкреслюється рампою, що веде на терасу. Чотири входи для відвідувачів мають перед собою відкриті простори.

Візуалізація проєкту Drozdov & Partners

Дві основні зали оготають галереї, з яких відкривається вид на парк. Головна зала має форму діаманта, що, як вважають проєктувальники, закладає параметри для сприятливої акустики.

Візуалізація проєкту Drozdov & Partners

В інтер’єрі зробили акцент на обшивці зал дерев’яними панелями ромбовидної форми, які можуть бути пласкими, увігнутими або опуклими, залежно від необхідних акустичних параметрів.

Візуалізація проєкту Drozdov & Partners

Проєкт Snøhetta

На сайті Snøhetta наразі немає проєкту концертної зали в Києві, про проєкт відомо з пресрелізів Roshen і партії Порошенка.

Візуалізація проєкту Snøhetta

Проєкт The Grand Stave — це моноліт із кам’яним фасадом. Простір перед вхідною групою запроєктовано як потенційне місце для неформальних подій. На даху є відкриті зони для доступу сонячного світла, а також для дозвілля.

Візуалізація проєкту Snøhetta

У концерт-холі передбачено дві концертні зали. Перша вміщатиме 1800 глядачів і може трансформуватися у ще більший простір на 2700 місць. Камерна зала розрахована на 450 людей.

Roshen Concert Hall планують відкрити восени 2025 році. 

Оригінальна будівля

Фото оригінального фасаду та інтер’єрів: Ukrainian Modernism

Палац культури збудували 1984 року за авторським проєктом Валентина Єжова, який на той час був головним архітектором Києва. Це була частина інфраструктури заводу «Меридіан» імені Сергія Корольова.

Фото: Dmytro Soloviov 

Модерністська будівля оздоблена вірменським вулканічним туфом. Це одна з двох будівель у Києві з цим матеріалом в облицюванні.

Фото: Dmytro Soloviov 

Інтер’єри будівлі ставали декораціями для кліпів корейського бойзбенду NCT U та данської співачки MØ.

Фото: Dmytro Soloviov 
Фото: Dmytro Soloviov 
Фото: Dmytro Soloviov 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button