Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook/theglobalempowermentmission

У Бучі організації Global Empowerment Mission та «Якість життя» відновили будинок по вулиці Богдана Хмельницького, 11, який розстріляли окупанти під час наступу в березні 2022 року. Про це повідомив мер Анатолій Федорук.

У 45 приватних квартирах відновили стіни, вікна, двері, зроблено фасади – всі загальнобудинкові роботи завершені. Тепер мешканці можуть почати внутрішні роботи.

Фото: Анатолій Федорук

За словами мера, вже є план відновлення всіх пошкоджених багатоповерхових будинків громади.

Раніше у Бучі обрали десять будівель, зокрема три школи, які відновлюватиме американська некомерційна організація Global Empowerment Mission. Для етапу програми «Надія для Бучі» обрали найменш пошкоджені житлові та інфраструктурні будинки. Загалом у місті, за оцінками мера Анатолія Федорука, потрібно реконструювати дві тисячі будівель.

GEM вирішили зосередитися на тих, що не потребують капітального ремонту та вимагатимуть мінімальних інвестицій. Такі будівлі визначали за рекомендаціями міськради. Це дозволить швидко відновити їх та повернути житло біженцям, які хочуть повернутися.


Проект реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки у рамках Transition Promotion Program. Погляди, викладені у цьому матеріалі, належать авторам і не відображають офіційну позицію МЗС Чеської Республіки.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button