Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23568 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/rynoksumy/photos

У жовтні в Сумах почався завершальний етап реконструкції Центрального ринку, яка триває з 2012 року, повідомляє Цукр.

Архівне фото: Суми — історія міста / Facebook

Адміністрація ринку прагне зробити конкурентним до побудованого поряд 2016 року ТРЦ «Євробазар». Проєкт реконструкції будівлі 1986 року розробили архітектори Дар’я Бурячкова й Артур Сулейманов.

Територію перед ринком оточували ряди залізних наметів. Їх демонтували, й деякі продавці перемістилися у критий павільйон. Для решти торговців облаштували торговельну алею з будиночками замість наметів. У будиночках передбачено горище для зберіганння товару, опалення та кондиціонування.

Фото: Цукр
Фото: Цукр

У 2018 році на території відкрили «Селянський базар» для торгівлі городиною.

Наступним етапом стала реконструкція круглої будівлі ринку, яку сумчани називають «ромашка». Схожі групи товарів зосередили поруч одне з одним, створили острови для торгівлі, засклили фасади й утеплили стелю.

Наразі реконструкцію завершено на 90%, за словами директора ринку Расула Галаєва. Залишаються роботи всередині головної будівлі: створення зон для бакалії, фруктів, овочів і фуд-кортів із кав’ярнями.

Навесні планують облаштувати територію, зокрема, розмістити зупинку міського транспорту та створити зелену зону з лавками та дитячим майданчиком. Поруч буде автостоянка на сто місць. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button