Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23618 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/mossoscat

Поліція Барселони затримала чоловіка, який малював на будівлях Z-свастики і погрози російською мовою.

Графіті з символами Z і V на підтримку російського вторгнення в Україну, з’явилися на фасадах Барселонського собору, Женералітату Каталонії, Архієпископства, Будинку Архідиякона (Casa de l’Ardiaca), Морського ринку (Casa de la Llotja de Mar), а також будівлі, де розташовано українське товариство «Джерело». Йдеться, зокрема, про архітектурні пам’ятки XIII-XIV століття.

Згодом, 11 жовтня, нові графіті з’явилися у районі Поблену, і до Z-свастик додалися погрози на адресу українців і тих, хто виступає проти російського вторгнення.

Дослідивши графіті, слідчі припустили, що всіх їх зробила одна особа. І дійсно, згодом підозрюваний похвалився своїм вчинком у соцмережах.

Пізно ввечері 28 жовтня поліція заарештувала в районі Барселонета 57-річного чоловіка — уродженця Росії, який проживав на окупованій частині Донбасу.

Його звинувачують відразу за чотирма кримінальними статтями: пошкодження історичної спадщини, погрози, злочини на ґрунті ненависті та псування нерухомого майна. Затриманого доставили до суду та відпустили під заставу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button