Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Гуманітарна допомога від Ізраїля. Фото: КМДА

Київ шукає генератори за кордоном через їхній дефіцит в Україні, повідомив депутат Київради Леонід Ємець в ефірі телеканалу «Прямий», повідомляє Великий Київ.

«Зима підкралася “ну дуже не помітно”, і всі вирішили, що треба придбати генератор, або пічку якусь, або буржуйку. Тому нічого цього у вільному продажу нема. А ті, що є — за накрученими цінами. Тому зараз Київ займається тим, що шукає ці генератори, зокрема в наших колег і друзів за кордоном. Це перш за все — Польща та інші міста-побратими», — зазначив він.

Що відбувається з ринком?

Щоденні запити на купівлю генераторів у компанії Fogo (найбільший постачальник генераторів в Україні) зросли у 20 разів, а після обстрілів 10 жовтня — у 30 разів. Запаси генераторів на складах закінчилися, а нові надходження швидко розкуповуються, повідомляє Forbes.

Україна не виробляє генератори, а потреби закриває поставками з Китаю, Туреччини та ЄС. При цьому в черги за генераторами вишикувалися дистрибутори з інших європейських країн, які також готуються до складної зими. Продажі генераторів тільки у Великій Британії за перші два тижні жовтня зросли на понад 200%.

Генераторів немає ні в Польщі, ні в інших європейських країнах, зазначає керівник сервісного центру «КВІТКА» Максим Царьов. Заводи, за його словами, працюють на максимумі. Ціни при цьому зросли у два-три рази.

Читайте також: Тижні без світла, води й опалення: Київ і область готуються до найгірших сценаріїв

Наприкінці вересня міський голова Віталій Кличко повідомляв, що просив Німеччину надати Києву як гуманітарну допомогу генератори та мобільні пункти обігріву. Наприкінці жовтня ізраїльське місто Ашдод передало Києву десять генераторів та 20 теплових гармат.

Теплова гармата. Фото: КМДА

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button