Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23579 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: twitter.com/juanshishido

Четвертого листопада Twitter, що його Ілон Маск купив тиждень тому, проводить масові звільнення. Офіси компанії у різних містах закриті, працівникам наказали лишатися вдома.

Нове керівництво заявило, що вранці у п’ятницю співробітники отримають на електронну пошту сповіщення, чи їх було вирішено звільнити чи залишити. Масові звільнення пояснюють прагненням «скерувати Twitter на здоровий шлях».

Рейчел Бонн, яка зараз на восьмому місяці вагітності й має дев’ятимісячну дитину, втратила доступ до робочого ноутбука у ніч на п’ятницю. Інші працівники також повідомляли, що їх відрізали від робочих скриньок і чату Slack напередодні.

Фото: twitter.com/RachBonn

На ранок почали приходити офіційні листи про звільнення — й декого прикро вразив їхній сухий, «дегуманізуючий» стиль. Працівники пишуть, що їх звільняли цілими відділами. Раніше повідомлялося, що Маск планує скоротити половину штату, який налічував 7500 осіб.

Наразі п’ятеро звільнених працівники згуртувалися, щоб подати судовий позов на Twitter через таке раптове скорочення: федеральне законодавство вимагає від великих компаній попередити робітників заздалегідь за 60 днів, повідомляє Bloomberg.

У подібній ситуації Tesla, інша компанія Маска, намагалася обійти це зобов’язання, виплативши звільненим працівникам компенсації у вигляді зарплати за один-два тижні.

Маск заплатив за Twitter 44 мільярди доларів. Перше, що він зробив, отримавши контроль над компанією, — звільнив низку керівників, зокрема, гендиректора та фінансового директора. Натомість він одноосібно очолив компанію.

Маск хоче, щоб соцмережа заробляла гроші. Для цього він, зокрема, наказав скоротити фінансування хмарних сховищ і серверів, щоб вивільнити один мільярд доларів. Бізнесмен також запропронував стягувати по 20 доларів щомісяця за верифікований акаунт з синьою галочкою. Після того, як письменник Сітвен Кінг написав обурений твіт, Маск запропонував знизити плату до восьми доларів.

Низка великих рекламодавців, таких як General Mills, General Motors і Volkswagen тимчасово припинили розміщувати рекламу в Twitter.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button