Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23598 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Укрпошта

Третього листопада Верховна Рада ухвалила зміни до Закону про поштовий зв’язок, відповідно до норм законодавства ЄС, повідомляє ITC

У законі визначено фіксовану кількість універсальних послуг, що надаватимуть поштові оператори за вартістю, встановленою державою. Це прості листи до 50 грамів; рекомендовані листи до 50 грамів; картки; марки. 

Призначений оператор поштового зв’язку буде зобов’язаний надавати ці послуги на території всієї країни — отримання компенсації за це не передбачене. Також закон дозволяє використовувати електронні марки та легалізує поштомати для Укрпошти.

Закон викликав невдоволення у Нової пошти. Приватний оператор переконаний, що бум e-сommerce та експрес-доставки завдячує саме дерегуляції ринку.

Зображення: Нова пошта

«Збільшиться кількість звітів, паперів, засвідчень, завірених копій і решти бюрократизмів. Треба буде збільшувати штат, що буде супроводжувати планові та позапланові перевірки, відповідати на всі запити регулятора…», — вважає директорка з правових питань Нової пошти Інна Хомич.

Зокрема, «місця міжнародного поштового обміну» відтепер закріплені лише за членами всесвітнього Поштового Союзу. Йдеться про державного оператора — Укрпошту. З приватних операторів такий код має лише одна компанія.

«Це створить двох монополістів, які диктуватимуть ринку і кінцевим споживачам свої умови роботи. І регулюватиме ціни на їхні послуги Національна комісія», — зазначають у Новій пошті. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button