Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23642 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Alex Suprun / Unsplash

У Києві й області та низці центральних регіонів триватимуть планові й аварійні відключення електроенергії до кінця доби, повідомляє Укренерго.

У ДТЕК Київські енергомережі зазначають, що з сьомої ранку застосовують екстрені відключення, під час яких графіки не діють.

Енергомережа досі не може відновити повноцінну роботу після російських обстрілів. Відключення торкнуться також Чернігівської, Черкаської, Житомирської, Сумської, Харківської та Полтавської областей.

«Області, які потерпатимуть від відключень, ніхто не обирав — це наслідок руйнувань енергетичної інфраструктури після атак ракет та дронів. Нагадаємо, що об’єднана енергосистема України зазнала масованих ракетних атак 10, 11, 17, 22 жовтня та 2 листопада», — наголошують в Укренерго.

У ДТЕК зауважують, що київська енергосистема зазнає ще більшого дисбалансу, ніж раніше. За прогнозом, сьогодні, сьомого листопада, прогнозується дефіцит в енергосистемі на 32% більший, ніж це передбачено графіками стабілізаційних відключень. 

Вчора, шостого листопада, у Києві та шести областях без світла залишились понад 4,5 мільйона споживачів.

Як щодо евакуації Києва?

Напередодні у КМДА заявили, що столиця готується евакуювати все населення міста — три мільйони людей — у випадку повного блекауту, якщо не буде світла, води, каналізації. Про це написало The New York Times з посиланням на директора Департаменту муніципальної безпеки Романа Ткачука.

За планом, як зазначив Ткачук, офіційні особи принаймні за 12 годин отримають повідомлення про те, що мережа перебуває на межі збою. 

«Давайте будемо відвертими, наші вороги роблять все для того, щоб місто було без тепла, електрики та водопостачання, і щоб ми всі померли. Ми не виключаємо, ми прораховуємо різні сценарії, щоб витримати та підготуватися», — заявив міський голова Віталій Кличко під час телемарафону п’ятого листопада.

Зараз КМДА публікує роз’яснення цих заяви: мовляв, йшлося про готовність до найгірших варіантів, але це не означає, що Київ зараз збирається проводити евакуацію. «Сьогодні приводів для паніки немає», — запевняє Кличко.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button