Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 10 років та 57 днів. За цей час ми опублікували 24487 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook/lvivartgallery

У Львівській області частину Золочівського замку, пошкоджену вибуховою хвилею після обстрілу російськими ракетами 14 червня, відновили. Про це повідомила Львівська національна галерея мистецтв імені Бориса Возницького.

Водночас їх звинуватили у неякісній реставрації, зокрема люди обурилися заміненим вікнам та даху з металочерепиці. Згодом у галереї прокоментували, що дах був замінений в 2004 році.

Результаті ракетного удару у будівлі вибило 24 вікна, пошкодило підшивку даху й стелі у санвузлах, двері, відбило покриття й штукатурку на фасаді. Крім того, було порушено кріплення конструктивних елементів та покриття тимчасового даху над вежею.

Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv заступник директора галереї Андрій Гулій, фасад замку відновили у межах поточного ремонту, вікна замінили на дерев’яні, відповідно до правил реставрації об’єктів-пам’яток, а не на пластикові. А дах був замінений ще у 2004 році.

14 червня цього року над Золочевом збили ворожу російську ракету. Унаслідок ударної хвилі понищені були фасадна частина замку, вікна, дах надбрамного корпусу тощо. Оскільки замок продовжував роботу, то у Львівській галереї мистецтв вирішили звернутися до Мінкульту.

Вартість реставрації становить понад мільйон гривень – це кошти зі спеціального фонду бюджету, акумульовані в галерею, а також допомога меценатів.

Золочівський замок – пам’ятка історії та культури національного значення в місті Золочеві Львівської області, збудована у першій половині XVII століття. Музей-заповідник «Золочівський замок» – відділ Львівської галереї мистецтв. Замок входить до туристичного маршруту «Золота підкова Львівщини».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button