Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Сергій Рістенко

У Києві в межах зупинок наземного громадського транспорту встановлюватимуть укриття для пасажирів під час повітряної тривоги. Таке рішення прийняла Київрада десятого листопада.

Рішенням Київради передбачено доручити Департаменту транспортної інфраструктури спільно з «Київпастрансом» протягом одного місяця розробити перелік місць із найбільшим скупченням пасажирів задля створення фонду захисних конструкцій цивільного захисту в межах зупинок наземного громадського транспорту.

Відповідно до рішення Ради оборони міста під час повітряної тривоги громадський транспорт зупиняє рух, після цього пасажири мають покинути салон та пройти до найближчого укриття. Переважно люди залишаються чекати закінчення тривоги на зупинці або обирають альтернативний вид транспорту, наприклад, маршрутки або таксі. Громадськість підписала петицію про скасування зупинки, але мер Віталій Кличко та Рада оборони відхилили її.

У серпні Рада оборони обіцяла обладнати зупинки інформаційними табличками про найближчі укриття. Станом на 11 листопада вони так і не з’явилися.

У громадській ініціативі «Пасажири Києва» стверджують, що захисні споруди на зупинках громадського транспорту нестійкі до прямого ураження, дороговартісні і не вирішують проблему простою комунального громадського транспорту під час тривог. Активісти наголошують, що питання захисних споруд на зупинках транспорту вже обговорювалось за участі ДСНС при розгляді петиції: «І загальне враження учасників обговорення було таке, що це недоцільно». Водночас і сам мер заявляв, що нові укриття у столиці зараз неможливо побудувати через нестачу грошей.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button