Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Англійський стріт-арт художник Бенксі опублікував в своєму інстаграм-акаунті три фотографії нової роботи та підписав «Бородянка, Україна».

Раніше ми писали, що у місті на Київщині помітили роботу, схожу на Бенксі, на якій намальовано хлопчика, що перекидає через себе дорослого дзюдоїста. Інший непідтверджений малюнок, – діти катаються на гойдалці, яка є насправді протитанковим їжаком. Графіті помітили на Майдані Незалежності в Києві.

Але художник опублікував інший малюнок. На стіні зруйнованого обстрілами росіян будинку зображено гімнастку, яка балансує, стоячи на руках та піднявши ноги догори.

Про інші дві роботи висловились арткуратор, який організовував виставки робіт Бенксі та фан-сторінка художника в Інстаграм. Вони стверджують, що це дійсно роботи англійського стріт-артіста. Тож загалом малюнків в Україні може бути вже три, якщо авторство підтвердиться.

Малюнки Бенксі на вулицях міст найчастіше мають гуманістичні та анти-авторитарні месседжі. Також йому близькі соціальні коментарі на тему війни. Зокрема, його роботи є в Палестині. А його антивоєнну роботу навесні 2022 року продавали, щоб зібрати кошти для України.

У 2010 році вийшов фільм «Вихід через сувенірну крамницю», в якому Бенксі був у ролі режисера.

Роботи англійського художника коштують мільйони й навіть десятки мільйонів доларів. Його стиль часто наслідують інші автори в містах у різних куточках планети. Бенксі є найвідомішим вуличним художником у світі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button