Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 292 днів. За цей час ми опублікували 23602 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Зображення: twitter.com/floodlandgg

15 листопада на платформі Steam виходить гра Floodland («Плавня»), де події відбуваються на тлі кліматичної катастрофи, повідомляє Bloomberg CityLab.

Каспер Квятковскі та Гжегож Мазур із польської індістудії Vile Monarch працювали над постапокаліптичним симулятором містобудування чотири роки.

Зображення: twitter.com/floodlandgg

Гравці мають відбудовувати поселення після того, як розталі полярні шапки змили міста, лишивши окремі острівці суші. Над залишками суходолу стелеться густий туман, ландшафт доповнюють уламки цивілізації, такі як руїни хмарочосів, іржаві цистерни прісної води, затоплені кораблі.

Відеоігри дуже рідко експлуатують тему змін клімату. Одним із небагатьох прикладів є стратегія Fate of the World, де гравці мусять будвати економіку на балансі між вільним ринком і системою квот і обмежень так, аби не допустити повного кліматичного колапсу. У грі Factorio гравців наказують за брудне будівництво нашестям прибульців. У шутері Battlefield 2042 поряд із космічними катастрофами цивілізацію руйнує й підняття рівня моря.

Тему підняття рівня моря використовували ігри Highwater, Submerged і Waterworld, а вимирання біологічних видів та споживання вугілля можна знайти у Endling і Frostpunk.

Читайте також: Меру буде важко. Вийшов симулятор міста на спині велетенського чудовиська

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button