Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: unsplash

Попри повномасштабну війну українці турбуються про умови утримання фермерських тварин та переконані, що покращення стандартів утримання наблизить нас до Європи. Про це свідчать результати дослідження, проведеного ГО «Відкриті клітки Україна».

Результати дослідження показали, що більшість опитаних (60,1%) погодились з твердженням, що країні потрібна загальнонаціональна система маркування того, в яких умовах утримувалися тварини при виготовленні м’яса, молока та яєць.

Абсолютна більшість респондентів зазначили що їм важливо, щоб тварини на промислових фермах утримувалися в умовах, які відповідають їхнім природним потребам (70%) та, щоб транспортування та забій фермерських тварин відбувалися так, щоб якомога менше впливати на їхній фізичний і психологічний стан (71%). А для 63% людей також важливо, щоб промислові ферми мінімізували свій негативний вплив на навколишнє середовище.

Також значна частина опитаних (57,6%) готові доплати за упевненість, що тварини, з яких були виготовлені харчові продукти, утримувалися в гуманних умовах. Частка тих, хто точно не готовий, або скоріше не готовий, є майже вдвічі меншою (31,8%). Прийнятним варіант підвищення ціни знаходиться в діапазоні 10-20%.

Третина опитаних зізнались, що недостатньо знають про умови утримання, транспортування та забою тварин на фермах з виробництва м’яса, молока та яєць (29,3%), та не знають, чим відрізняються вимоги до утримання, транспортування та забою фермерських тварин в Україні та Європейському Союзі (36%). 60% осіб впевнені, що покращення умов утримання фермерських тварин матиме позитивний вплив у подальшій євроінтеграції України.

В опитуванні взяли участь близько тисячі респондентів з різних куточків України.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button