Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Kyiv Symphony Orchestra розпочав новий тур Німеччиною. У Штутгарті перед початком другого відділення концерту на прохання оркестру адміністрація майданчика вимкнула світло в залі, лишивши запаленими лише ліхтарики для нот.

«Росія продовжує щодня нищити українські міста й села десятками ракет і дронів, вбиваючи мирних людей та руйнуючи критичну інфраструктуру й цивільні об’єкти. Ось уже місяць мільйони українців вимушені регулярно виживати без електрики та води. Вони готуються до ще складніших часів взимку. Ми присвячуємо наступний твір людям України», – розповів зі сцени диригент Луїджі Ґаджеро.

Оркестр майже у цілковитій темряві виконав ліричний твір «Павана» Ґабрієля Форе. Наступного дня оркестр повторив цей символічний жест на концерті у Фрідріхсхафені.

Київський оркестр виступив також у Косфельді та Мангаймі. Нова спеціальна програма охоплює українські й світові шедеври класичної музики, контрастні за настроями, темами, епохами. У ній поєднуються концерт для саксофона Джона Адамса, сцена кохання з симфонічної драми «Ромео і Джульєтти» Гектора Берліоза, «Гуцульський триптих» Мирослава Скорика, Друга симфонія (перша, нецензурована редакція) Левка Ревуцького, Павана Ґабрієля Форе, концерт для кларнета з оркестром Вольфганга Амадея Моцарта.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button