Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/dovzhenko.centre

Міністр культури Олександр Ткаченко повідомив, що реорганізацію Довженко-Центру в такий спосіб, який відбувається зараз, вирішили зупинити. Рішення ухвалили на нараді з керівництвом Держкіно, Довженко-Центру, представниками Офісу Президента та депутатами.

На нараді було вирішено, що фонд і музей залишаються в тому статусі, в якому вони є зараз – як цілісний майновий комплекс. Крім того, буде призначено новий конкурс на посаду директора Довженко-Центру. Держаудит має провести повноцінну перевірку архіву.

Сам Довженко-Центр отримає статус «Національного» (не лише в назві, а по суті), що має убезпечити використання його майна не за призначенням. Ткаченко також доручив вирішити питання реорганізації державного підприємства в державну організацію, що дозволить Довженко-Центру працювати за профілем як музей та архів та створити міжвідомчу робочу групу для експертної оцінки музейних цінностей архіву.

Ткаченко каже, що деталі щодо цих рішень найближчим часом має надати Держкіно.

12 листопада кількасот киян зібралися під Довженко-Центром, що біля метро «Голосіївська», на акцію протесту проти втручання в роботу інституції та зміни керівництва. Напередодні акції СБУ, поліція та прокуратура приходили туди з обшуками. Вилучили документи, комп’ютер з бухгалтерськими документами та печатки.

Нагадаємо, нещодавно Держкіно відсторонило директорку Довженко-Центру Олену Гончарук. Це пояснили невтішними результатами аудиту. Натомість тимчасовою менджеркою призначили Юлію Каждан — бухгалтерку, засновницю кінологічного центру та гіпнотерапевтку. У серпні Держкіно оголосило, що Довженко-Центр розділять на три різні установи. Петиція проти «реорганізації» набрала понад 25 тисяч голосів, однак уряд відреагував на неї, повторивши тези Держкіно. Довженко-Центр подав до суду на Держкіно з вимогою скасувати наказ про «реорганізацію».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button