Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Житло площею 7,5 м2 за 650 доларів на місяць у центрі Нью-Йорка

Блогер Калеб Сімпсон напрошується в гості до жителів Нью-Йорка, фільмує їхнє житло та розповідає, скільки коштує оренда. І таким чином показує шістьом мільйонам підписників на TikTok та ще понад мільйону на YouTube ситуацію з ринком оренди житла — деякі квартири завбільшки з паркомісце здають по 650-1000 доларів на місяць, повідомляє The Guardian.

Спальне місце під стелею у тому самому приміщенні

Сімпсон почав робити відеотури нью-йоркськими помешканнями три місяці тому. Він просто підходить до незнайомців на вулицях і питає, чи може подивитися їхню квартиру. Зголошується приблизно кожен десятий. Зйомка триває близько 15 хвилин, і ще годину Калеб розмовляє з господарями. Деякі тури він знімав у помешканнях своїх друзів і людей, які самі сконтактували з ним і запросили до себе. 

Молодий чоловік платить 1850 доларів на місяць за лофт у приміщенні пральні

Житло, яке з’являється в тіктоці Сімпсона, — дуже різне за бюджетом і комфортом, від переобладнаної машини швидкої допомоги до багаторівневої квартири «духовної тренерки» вартістю 12 тисяч доларів на місяць.

Модель Хайлі Каліл платить за свою квартиру в Сохо 17 тисяч доларів на місяць

Чимало відео Сімпсон фільмує у таких районах, як Вільямсбург і Бушвік — це райони Брукліна, де орендна плата разюче зросла внаслідок сильної джентрифікації та інтенсивної забудови.

Це приміщення площею менш як 9 м2 коштує орендарю майже тисячу доларів на місяць. Душ і туалет — на поверсі. Хлопець винаймає це житло, бо воно розташовано близько до роботи, тож він має більше часу займатися тим, що йому подобається

Буває, що поява у влозі допомагає героям відео: в когось купили картину, помічену в інтер’єрі, хтось зміг знайти кращу роботу, бо став впізнаваним. «Популярність — це найцінніший актив зараз», — вважає друг влогера, фотограф Джеремі Коен, який знімає квартиру з іще двома товаришами за 5700 доларів.

Квартиру за 3300 доларів на місяць знімають п’ятеро людей.

Огляди квартир — дуже популярний контент, багатьом кортить зазирнути у приватне життя інших людей. Однак більшість проєктів фокусують увагу на дизайні інтер’єру, в той час як Сімпсон більше зацікавлений в особистій історії господарів.

Хлопець облаштував житло у машині швидкої допомоги. Всередині є душ і біотуалет. Машина і всі роботи обійшлися в 20 тисяч доларів

Сімпсон планує почати знімати і в інших містах. Зараз йому надходить багато запрошень від знаменитостей, але він хоче, аби житло звичайних людей займало 80% контенту.

Квартира за 500 доларів на місяць. Дівчина миє посуд у душі. Одне з крихітних вікон виходить у гараж.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button