Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook.com/rnppofficial

Внаслідок масованих російських обстрілів 15 листопада було відключено енергоблоки Хмельницької та Рівненської атомних електростанцій. Про це повідомляє МАГАТЕ з посиланням на інформацію, отриману від української влади.

Підключення Хмельницької атомної електростанції до енергомережі було повністю втрачено о 18:35 у вівторок. Два реактори зупинили й це, відповідно, призвело до припинення постачання електрики до домогосподарств і підприємств. Енергопостачання АЕС вдалося відновити за дев’ять годин — вже під ранок. До того часу станція охолоджувалася лише за рахунок дизельних генераторів.

На Рівненській АЕС 15 листопада автоматично відключився один із чотирьох енергоблоків через втрату однієї з ліній електропередач. Зараз і Рівненська, і Хмельницька станції працюють у штатному режимі.

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі наголосив, що ці події показують: всі українські атомні станції перебувають під загрозою через російську агресію — не лише окупована Запорізька АЕС.

«Відключення електроенергії чітко демонструє, що ситуація з ядерною безпекою та захищеністю в Україні може раптово погіршитися, збільшивши ризик ядерної катастрофи», — заявив він.

У вівторок, 15 листопада, Росія випустила по території України — преважно по критичній інфраструктурі — 90 ракет і 10 дронів-камікадзе. За масштабом ця атака перевищила обстріли енергоінфраструктури 10 жовтня.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button