Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23475 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Спочатку збройної агресії РФ проти України, з держави виїхало кілька мільйонів громадян, отримавши тимчасовий захист у деяких країнах Європи. Природно, з часом багатьом із них знадобилася робота, щоб хоч якось зводити кінці з кінцями.

Жінкам сьогодні влаштуватися трохи легше, і навіть без мовних навичок, але як же діяти чоловікам, які встигли виїхати до виходу заборон? Як варіант, можна завітати в казино онлайн, і потім заробляти гроші. Але це ніколи не буде стовідсотковим варіантом, тому розглянемо можливість заробітку за кордоном.

Незважаючи на складнощі, способи знайти адекватне житло і харчування також є.

Шукаємо вакансії своїми силами: актуальні способи

Пошуками роботи здебільшого переймаються українці, які не бажають їхати на Батьківщину, принаймні до закінчення бойових дій. Щоб пожити в ЄС довше, знадобиться певна стабільність. Можна застосувати механізми, що мають плюси і мінуси:

  • Звернення до волонтерів, які допомагають біженцям із працевлаштуванням у країні проживання;
  • Самостійний пошук вакансій з урахуванням думок знайомих;
  • Вивчення інтернету на предмет найкращих рекрутингових агентств;
  • Похід по відділах кадрів офіційних підприємств або приватних компаній.

Сьогодні є три країни, де роботу можна знайти без особливих складнощів – це Польща, Німеччина і Чехія, де потрібні фахівці різних галузей, від переробної та харчової промисловості до обслуговуючого персоналу.  

Яка робота вважається більш затребуваною серед громадян України

Як нещодавно повідомив Національний Банк України, після травня кількість переказів в іноземній валюті різко зросла відносно довоєнного періоду. Це свідчить про лояльне ставлення роботодавців до українських претендентів, які бажають отримати роботу швачкою, оператором, складальником, будівельником, доглядальницею, сортувальником і прибиральником.

Чимало чоловіків влаштовується різноробочими на різні виробництва, або водіями в логістичні та транспортні підприємства. При цьому, за рівнем зарплат лідируючими вважаються такі країни, як США, Ізраїль, Канада і Норвегія. 

Говорячи про низький рівень оплати праці, варто згадати Болгарію, Грецію та Угорщину. 

Проявляємо увагу до деталей під час пошуків роботи

Перше, на що треба звернути увагу, чи викликає наймач довіру, а для цього він щонайменше має перебувати на ринку понад 10 років. Також не буде зайвим опрацювати думки інших претендентів, вивчивши їхні відгуки про рекрутингову компанію або конкретного наймача.

Найважливіше розуміти, чи укладає фірма трудову угоду з офіційним статусом і юридичною силою. Тут же включаються й інші моменти, від оплати супутніх витрат на дорогу і житло, до оформлення страховки і кураторства. 

Здебільшого пошук роботи через рекрутерів кращий, оскільки вони беруть на себе всю паперову тяганину, однак за виникнення найменших сумнівів слід замінити організацію.

Також про всяк випадок необхідно уточнити, чи потрібна робоча віза, оскільки без неї людину можуть вважати нелегалом, навіть якщо в неї є Шенген. 

    Коментарі:

    Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

    *Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

    Newsletter button
    Donate button
    Podcast button
    Send article button