Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23491 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Ivan Melnychenko / Unsplash

На ранок після вчорашніх обстрілів у Києві вкрай складна ситуація з транспортом, повідомляє телеканал Київ, пресслужба КМДА та телеграм-канали.

Трамваї не працюють, зокрема швидкісний. На маршрутах №1, 3, 12, 14, 18, 19, 28 їх заміняють автобусами, але з інтервалом 30-40 хвилин. Прогнозується, що коли електротранспорт відновить роботу, інтервал руху також сягатиме 40 хвилин.

Канал «Реальний Київ» пише про те, що метро переповнене, а на Видубичах пасажири навіть зламали двері, намагаючись втиснутися. Напередодні метрополітен заявив, що інтервали між потягами буде збільшено. Таксі викликати дуже складно.

Наразі воду вдалося повернути на лівому березі, повідомляє Київводоканал. Поступово воду почали подавати на правий берег. 70% відсотків столиці залишається без електрики. Терміни залежать від відновлення балансу в енергосистемі України, бо Київ є частиною цієї системи.

Затримуються поїзди Укрзалізниці, зокрема Краматорськ–Київ уже на 13 годин та Київ–Ужгород з групою вагонів до Відня — більш як на 11 годин. Найскладніше з Інтерсіті+, опалення яких залежить від електромережі. Пасажирам видають термоковдри, але вже два маршрути перехопили потяги з автономними системами опалення.

Під ранок вдалось об’єднати енергетичну систему та підключити до живлення критичні об’єкти, заявив міністр енергетики Герман Галущенко. За його словами, до вечора мають запрацювати атомні станції, тому дефіцит електроенергії зменшиться.

Нагадаємо, внаслідок ракетного обстрілу Києва 23 листопада загинули троє людей, десятьох шпиталізували. В області 35 людей постраждали і п’ятеро загинули. Найбільше — через руйнування п’ятиповерхівки у Вишгороді. Також є постраждалі в Чабанах, Глевасі й Українці.

Фото: ДСНС

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button