Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23648 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Директор компанії Rozetka Владислав Чечоткін продовжує розповідати про те, що магазини мережі надають українцям можливість зарядити свої гаджети в умовах тривалих відключень електрики.

Rozetka також роздає вай-фай без паролів. Користувачі соцмереж підтверджують, що в магазинах «море людей».

Уряд запустив карту так званих «пунктів незламності» — локацій з автономним живленням, де можна погрітися, зарядити телефон і підключитися до інтернету.

Супермаркет АТБ. Фото: Olena Herasymenko

Крім спеціально облаштованих приміщень і наметів туди включили бібліотеки, школи й дитсадки. У соцмережах люди повідомляють, що далеко не скрізь у таких місцях насправді є електрика. Деякі заклади дізнаються про те, що вони є «пунктами незламності» від громадян, які приходять, побачивши адресу на карті.

Фото з соцмереж

«Оболонь, Мінський масив. У 285-й школі пункт не працює. На вході сидить вахтер з ліхтариком і все. А от на Бережанській аварійно-рятувальний загін ДСНС розгорнув намет — тепло, світло, інтернет є. Гаряча вода, кава, чай, смаколики теж є», — пише киянин Сергій Яригін.

Фото з соцмереж

Розетки також можна знайти на станціях метро, але до них також черги. А ще можна погрітися у поліцейському відділку.

Люди заряджають телефони на станції київського метро «Голосіївська». Фото: Oksana Myroshnychenko

Читайте також: Киянка зайшла в магазин Rozetka, щоб накрутити котлет

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button