Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 285 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Rossano D’Angelo / Unsplash

Від 29 серпня 2023 року зона наднизьких викидів ULEZ пошириться на весь Великий Лондон і покриватиме територію, що практично дорівнює двом площам Києва, повідомляє пресслужба мерії.

Мер Садік Хан запровадив зону низьких викидів у 2017 році. У цій зоні водії бензинових автівок, які не відповідають певним екологічним стандартам, мусять платити гроші. Торік площу ULEZ збільшили майже у 20 разів (на мапі позначено блакитним), а з наступного літа розширення стане ще масштабнішим (зелений колір на мапі).

Джерело: tfl.gov.uk

Змінюються тільки межі зони, і правила проїзду лишаються тими самими: водії старих автівок сплачують 12,50 фунта за добу перебування в Лондоні. Виключення становить Різдво, коли у місті не працює громадський транспорт.

Муніципалітет у таки спосіб хоче зменшити затори і головне — покращити якість повітря.

Нагадаємо, подібну систему запроваджують у Кракові.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button