Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 299 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: unsplash

До дня людей з інвалідністю урбаністи Big City Lab запустили флешмоб під назвою «дружнє_місто», під час якого люди ділитимуться у соцмережах своїми історіями про міста.

Активісти оголосили збір історій, котрі домопожуть зробити міста такими, у яких знайдеться місце кожному. Міста, які зможуть забезпечити якісну реабілітацію тим, хто повертається з фронту, та матимуть комфортну інфраструктуру. Щоб долучитися до проєкту, потрібно опублікувати свою власну історію про місто у соцмережах, додати хештег #дружнє_місто і тегнути Big City Lab.

Ціль флешмоба – донести важливість істини, що потрібно враховувати все людське різноманіття, проєктуючи простори та розбудовуючи міста. Автори ідеї хочуть привернути увагу до того, як людям з інвалідністю живеться в українських населених пунктах.

«Коли ми проводили фокус-групи під час розробки «Альбому безбар’єрних рішень», почули багато особистих історій: позитивних і негативних. Як завдяки якісному громадському простору в межах одного району подружилися сусіди, і залишають один одному ключі від квартири і собаку, коли їдуть у відрядження. Як через недоступний під’їзд активістка, що любить гуляти містом, і користується колісним кріслом, не може самостійно вийти з дому», – розповідають в організації.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button