Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У США триває розслідування діяльності компанії Ілона Маска Neuralink, яка працює над інтеграцією нейронних чипів у мозок людини, повідомляє Forbes.

Під час тестування технології загинули приблизно 1500 тварин, зокрема сотні овець, свиней і мавп. Низка співпрацівників компанії заявили, що смертність лібораторних тварин виявилася суттєво вищою, ніж цього потребували тести, — саме через бажання Маска прискорити дослідження.

У проміжному звіті наводяться свідчення працівників, які стверджують, що Маск був невдоволений темпами роботи та сказав кільком співробітникам уявити, що до їхніх голів прикріплено бомби з годинниковим механізмом.

Neuralink підозрюють у порушенні федерального Закону про добробут тварин. Розслідування ініціювало Міністерство сільського господарства США.

Експерименти проводять в Університеті Каліфорнії у Девісі. Раніше цього року група зоозахисників заявила, що мавп тримають ізольовано у клітках, в їхні голови вкручено сталеві штирі, тварини потерпають від судом, спричинених мозковими імплантами, та від інфікування місць введення чипів.

Neuralink відкидає звинувачення та посилається на загальну практику тестування на тваринах ліків перед випробуваннями на людях. Після тестів лабораторних тварин піддають евтаназії.

Минулого тижня Маск провів чергову демонстрацію нейронних імплантів, показавши відео з піддослідною мавпою, яка телепатично наводить курсор на екрані. Інтерфейс використовує тисячі дрібних електродів, вживлених безпосередньо у мозок, які зчитують нейронні сигнали і надсилають їх у комп’ютер.

За словами Маска, Neuralink планує перейти до експериментів з людьми протягом наступних шести місяців. Піддослідними мають стати люди з паралізованими кінцівками. Чип розміром приблизно з 25-центову монету (орієнтовно 2,5 сантиметра в діаметрі) передбачається інтегрувати в отвір у черепній коробці.

На думку Маска, такі нейронні чипи допоможуть людям із певними хворобами, а також дозволять грати у відеоігри «силою думки» та керувати Tesla.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button