Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 291 днів. За цей час ми опублікували 23590 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Isaac Mitchell / Unsplash

Від початку війни сервіс Uklon запустив окремий клас #UklonВолонтер, який допомагає волонтерам і працівникам критично важливої інфраструктури в шести містах — Києві, Одесі, Харкові, Миколаєві, Запоріжжі та Дніпрі. 

#UklonВолонтер діє за двома напрямками: надання транспорту для перевезення вантажу чи людей; маркетплейс пошуку продуктів, медикаментів тощо. Замовлення оплачуються коштом компанії та за допомогою пожертв від користувачів сервісу.

За дев’ять місяців роботи було здійснено понад 38 тисяч поїздок вартістю 14,5 мільйона гривень. Із цієї суми 1,9 мільйона гривень надійшли через опцію «Донат» на головному екрані застосунку Uklon. 

Від початку роботи #UklonВолонтер фокусувався здебільшого на закритті військових потреб: доставка запчастин, дизелю, плитоносок, шоломів, засобів особистої гігієни, аптечок і теплих речей, зокрема буржуйок та турбопічок.

Згодом акцент змінився на забезпечення потреб вимушено переміщених осіб: водії Uklon транспортували продуктові набори, одяг тощо. Зокрема, разом з партнерами, волонтерами та водіями вдалося доставити майже 600 тисяч порцій їжі, понад 27 тонн продуктів, понад 300 кілограмів лікувального корму, 11,6 тисячі літрів води та 13,4 тисячі літрів пального.

Найбільше волонтерських поїздок було здійснено у Харкові (53,5% від загальної кількості). На другому місці — Київ (31,7%), де найбільша кількість волонтерських поїздок була у березні та квітні.

Зараз #UklonВолонтер зосереджується на покритті нагальних потреб прифронтових міст. Отримати допомогу в доставці чи трансфері волонтерів можна на сторінці проєкту.

Від 2014 року Uklon є постійним партнером фонду «Повернись живим».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button