Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Укренерго

На ранок сьомого грудня в енергосистемі все ще зберігається суттєвий дефіцит, повідомляє Укренерго. В окремих регіонах застосували аварійні відключення через збільшення споживання на місцях.

Складна ситуація на сході через те, що шостого грудня ворог повторно обстріляв одразу кілька об’єктів енергетичної інфраструктури. При цьому температура в регіоні сягнула -17 градусів.

Водночас триває поетапне відновлення енергосистеми, на атомних станціях іде процес завантаження блоків, які відключались через пошкодження електромереж.

Гуманітарна організація Mercy Corps вважає, що в разі продовження російських атак енергетична система України може повністю колапсувати до Різдва, повідомляє Newsweek.

«Якщо (ракетні удари) триватимуть з такою ж інтенсивністю протягом ще кількох тижнів, енергомережа постане перед ситуацією повної відмови. Йтиметься про відключення електрики не просто на години або дні, а потенційно на цілі тижні», — вважає представник Mercy Corps Майкл Янг.

За останні вісім тижнів росіяни здійснили вісім масованих обстрілів енергоінфраструктури, подшкоджено близько половини енергетичної системи. Враховуючи морози, типові для української зими, міста «стануть практично непридатними для життя протягом наступних чотирьох місяців», застерігають в організації.

Відмова енергосистеми призведе також до зупинки виробництва й, відповідно, до ще більшого безробіття. Бізнеси, які працюють завдяки генераторам, змушені будуть підвищувати ціни на свої товари й сервіси.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button