Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23637 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Johnny Stephens Photography

У Лондоні відкрили ресторан зі скульптурами британського митця Дем’єна Герста – Bacchanalia London. Дизайн розробили архітектори Martin Brudnizki Design Studio, пише Dezeen.

Заклад оздоблений мозаїкою, розписаними вручну фресками та творами мистецтв греків і римлян, яким понад 2000 років. В основній залі встановлено п’ять монументальних статуй, створених Герстом – крилатий лев, два єдинорога, на одному з яких їздить пара крилатих закоханих, Медузу та Вакха, які зображені на картинах італійського художника Караваджо.

Фото: facebook/bacchanalialondon

Стіни приміщення вкриті фресками від підлоги до стелі, намальованими художником Гарі Майяттом (Gary Myatt), які інтерпретують картину французького художника Томаса Кутюра 1847 року «Римляни в їх декадансі» (Les Romains de la décadence). Однак на фресках можна побачити класично одягнених людей з ноутбуками та смартфонами.

В інтер’єрах ресторану використано понад 300 книг із 24-каратного листового золота. Жіноча вбиральня уособлює зелений сад, на кшталт Садів Гесперид, де, згідно з грецькою міфологією, ростуть золоті яблука, та оздоблена 400 000 плиток. Чоловічі туалети з глянцевими чорними унітазами символізують підземний світ Аїда.

Фото: facebook/bacchanalialondon
Фото: facebook/bacchanalialondon

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button