Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23475 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Через обстріли Росією української інфраструктури житель Вінниці Іван Верещак сконструював власну гідроелектростанцію, повідомляє Вінниця.info.

МініГЕС встановив на річці Вінничка біля багатоповерхівки, в якій живе. Найперше виміряв швидкість течії, щоб упевнитися, що річка підійде для виробництва енергії.

«Коли я і моя сім’я поселилися в цей будинок біля річки Вінничка, у мене відразу виникла думка, що її можна використати, щоб отримати звідси трішки електроенергії, — розповідає Верещак. — Моє хобі — робити електричні механізми. Здобув вищу технічну освіту».

Майстер попіклувався, щоб станція не перекривала всю течію річки — аби не завдати шкоди фауні та флорі.

Механізм зроблено з простих підручних деталей, які збирав протягом багатьох років. Наприклад, ковші зроблено з балонів для фреону. Кронштейни — зі старих стійок для полиць, які викидали з місцевого супермаркету.

На створення установки вінничанин витратив п’ять місяців і близько 10 тисяч гривень. Залишилося купити генератор і перетворювач напруги. 

Майстер вважає, що ГЕС зможе виробляти 150–300 Вт електроенергії. Енергія поступатиме на акумулятор, встановлений у гаражі, а звідти — у бомбосховище в багатоповерхівці.

Електроенергію можна буде накопичувати в автомобільних чи інших акумуляторах. У критичний момент, в разі повного блекауту, його сім’я та сусіди зможуть використати цю електрику для освітлення та заряджання телефонів та побутових пристроїв.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button