Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23629 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Вулиця Васильківська, Київ

В Україні продовжує зростати кількість нещасних випадків через користування газовими пальниками, на яких громадяни готують їжу та гріють воду під час відключень електроенергії, повідомляє ДСНС.

Зокрема, ввечері дев’ятого грудня на вулиці Васильківській, 34-Б в Києві вибухнув газовий балон у кіоску, де готували фастфуд. Пожежа охопила ще два сусідні кіоски, вони повністю згоріли. Опіки дістали п’ятеро людей: працівники кіосків, відвідувач і ще людина, яка намагалася гасити вогонь.

Вулиця Васильківська, Київ

Наступного дня в тому ж Голосіївському районі стався вибух у багатоповерхівці на вулиці Паньківській, 20. У квартирі на 13-му поверсі, яку використовували як офіс, сталося коротке замикання й вибухнув гелевий акумулятор. Внаслідок вибуху вилетів склопакет, біля будинку пошкоджено припаркований поруч автомобіль. Людей евакуювали, ніхто не постраждав.

Вулиця Панківська, Київ

У п’ятиповерхівці в місті Нововолинськ вибухнув туристичний газовий балон, від нього здетонував другий. У квартирі була матір із двома дітьми. Жінка отримала незначні опіки. Натомість чоловіка, який саме підходив до дверей помешкання, вибуховою хвилею відкинуло на сходову клітку. 

Нововолинськ

11 грудня вибухнув газовий балон у квартирі на дев’ятому поверсі багатоповерхівки на вулиці Бережанській, 14, в Оболонському районі Києва. Пожежі не сталося, та внаслідок вибуху було пошкоджено віконні рами.

Вулиця Бережанська, Київ

12 грудня в селі Ліски під Одесою вибухнув туристичний газовий балончик на 19-му поверсі багатоповерхівки. Пожежі не сталося, однак вибухом знесло частину фасадної стіни з вікном. Постраждалих немає. 

Передмістя Одеси

Сьогодні, 13 грудня, ДСНС проводитиме брифінг щодо користування газовими балончиками. Рятувальники радять дотримуватися таких правил:

  • слід купувати лише сертифіковану продукцію та неухильно дотримуватися інструкцій виробника;
  • відсутність слідів витікання газу можна перевірити за допомогою мильного розчину;
  • пальник розрахований для використання на відкритому повітрі. Тож у приміщенні обов’язково має бути хороша вентиляція.
  • балон із газом слід тримати якнайдалі від прямих сонячних променів і високих температур.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button