Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Kate Bezzubets / Unsplash

Петиція з проханням до президента накласти вето на законопроєкт 5655 про реформу містобудівної галузі набрала необхідні 25 тисяч голосів. Але її продовжують підписувати й станом на 10:30 її підписали понад 30 тисяч громадян.

Звернення опублікували на сайті два дні тому, та українці почали активно підписувати його з вечора 13 грудня, коли Верховна Рада підтримала проєкт.

«Нові містобудівні норми під виглядом лібералізації містобудівної сфери та пришвидшення будівництв фактично розв’язують руки великим забудовникам, яким тепер не доведеться проходити перевірки від органів місцевого самоврядування. Перевірки будівництв та документації за цим проектом можуть бути здійснені приватними фірмами, а роль головних архітекторів міст у цьому процесі значно обмежується», — йдеться у петиції.

Проти законопроєкту висловилися мери міст, архітектори, урбаністи, громадські організації. Докладніше про суть реформи та її критику читайте в нашому матеріалі.

Ініціаторка законопроєкту, голова фракції «Слуга народу» Олена Шуляк називає критику проєкту «корупційним спротивом». Вона заявила, що команди мерів надсилали депутатам смс-повідомлення з закликом не голосувати за проєкт.

Нагадаємо, що перед цим, восьмого грудня Київрада затвердила Програму комплексної реконструкції мікрорайонів застарілого житлового фонду. Документ передбачає знесення 70% такого житла та будівництво на його місці багатоповерхівок.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button