Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: unsplash

Український уряд має намір знизити загальне споживання електроенергії в країні завдяки масовій заміні ламп розжарювання на нові світлодіодні. Про це заявила міністерка економіки Юлія Свириденко.

Йдеться про заміну 50 мільйонів ламп розжарювання. Європейська Комісія заявила про готовність профінансувати закупівлю близько 30 мільйонів LED-ламп. Реалізація програми може допомогти нам споживати на 7-10% менше електроенергії в момент пікового навантаження.

Проте поки що незрозуміло, як здійснюватиметься заміна ламп для населення, скільки їх виділять на одну квартиру або будинок. У міністерстві пообіцяли найближчим часом розробити докладну схему реалізації програми.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що коли 50 мільйонів таких лампочок буде доставлено – це заощадить 1 ГВт електроенергії – річний обсяг виробництва блоку атомної електростанції.

Україна потребує імпорту електроенергії з країн ЄС обсягом до 2 ГВт вартістю близько 800 мільйонів євро за поточними цінами в цей опалювальний зимовий період.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button