Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Pelypenko Fedorovska

Поряд зі станцією київського метро «Позняки» забудовник встановив будівельний паркан, огородивши ділянку для будівництва торговельного центру.

Жителі щільно забудованого району використовують схил на розв’язці як гірку, де взимку катаються на санчатах діти. Крім того, як пишуть учасники місцевих груп у соцмережах, будівництво перекриває найкоротший шлях до метро.

Праворуч видно доріжку, якою місцеві жителі прямують до метро. Фото: Alex Dem

Двоповерховий ТРЦ під назвою BAZZAR будує компанія «Ново-Комерцбуд». Торік Київрада поновила забудовнику договір оренди ділянки.

Фото: Tetyana Pyptenko

«Сказати, що нам вже достатньо ТРЦ — це нічого не сказати. Таке відчуття, що скоро ТРЦ починатимуться прямо від під’їзда», — пише місцева жителька Тетяна Гонченко.

Люди збираються на протести та намагаються зупинити будівництво. На захист забудови виходять чоловіки, за зовнішнім виглядом подібні на «тітушок», зазначають місцеві жителі.

Фото: Tetyana Pyptenko

Нараз понад 3600 киян підписали петицію проти будівництва ТРЦ на Позняках.

«Кількість ТЦ в нашому районі значно перевищує необхідну, і ще один нам не потрібен. Треба заборонити забудову, і визнати цей схил парковою зоною і пам’ятним місцем для місцевих жителів», — йдеться у зверненні.

Зазначимо, що часто незабудовані схили мають для жителів громад самодостатню цінність. Так, «Хмарочос» писав про наміри Київзеленбуда збудувати парк на місці зимової гірки вздовж вулиці Миколи Закревського на Троєщині. Але місцеві мешканці виступили проти, бажаючи залишити стихійну гірку.

Читайте також: Скандальна забудова Києва під час війни: як завершились три найгучніші історії

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button