Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23551 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Укрзалізниця

Комісія Київради з питань найменувань підтримала пропозиції «Укрзалізниці» та громадськості щодо нових назв для станцій київської кільцевої електрички. Про це повідомив Віталій Селик, голова Ради з урбаністики Києва.  

За його словами, найближчим часом вони будуть виставлені на голосування у застосунку «Київ Цифровий». Після того нові назви мають затвердити депутати Київради.

Також на комісії підтримали пропозицію найменувати міст через річку Дніпро, який знаходиться на дільниці Святошин-Дарниця, «Рибальський залізничний міст» на честь півострова Рибальський.

Як пропонують перейменувати станції?

Рубежівський — Парк Нивки або Берестейська

Станція зараз названа на честь Рубежівської дитячої колонії. Цю зупинку розташовано фактично у парку Нивки, тож Укрзалізниця пропонувала дати саме цю назву. Крім того, звідти 350 метрів до станції метро Берестейська, тож розглядається й такий варіант.

Вишгородська — Пріорка

Історичний район Пріорка починається від цієї станції. Зміна назви, зокрема, дозволить уникнути плутанини зі станцією Вишгород, яку мають відновити у майбутньому.

Зеніт — Куренівка

Спершу Укрзалізниця пропонувала перейменувати станцію на «Проспект Бандери». Експертна рада вважає, що краще назвати на честь історичного району Куренівка, де й розташована станція. Також саме тут розпочиналося колійне розгалуження однойменної залізничної станції, яка існувала у 1910-1960-х роках на місці теперішнього парку Куренівський. 

Троєщина — Воскресенка

Ідея Укрзалізниці в тому, щоб змінити назви «двох Троєщин», які насправді розташовані не на Троєщині. Найближче до станції — житловий масив Воскресенка.

Троєщина-2 — Райдужний

Аналогічно, станція розташована найбличже до Райдужного масиву. 

Раніше Укрзалізниця запропонувала перейменувати вісім станцій, аби назви були зрозумілішими, точніше відповідали топографії Києва й, відповідно, полегшували навігацію. Ініціативна група розібрала пропозиції, що надходили останніми днями. Відібрані варіанти буде виставлено на голосування у Київ Цифровий.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button