Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23421 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Dane Deaner, unsplash

Жителька будинку на вулиці Кибальчича в Дніпровському районі запропонувала в місцевій групі допомогу з приготуванням їжі під час відключень світла. Вона закликала інших людей долучитися до ініціативи.

Світлана Кулічкіна-Білогорцева мешкає у п’ятиповерховому будинку та має газову плиту. Жінка запропонувала мамам з дітьми приходити до неї, щоб приготувати їжу або набрати гарячої води в термос. Жінка додає, що в неї є діти, тому малеча зможе в цей час пограти в сусідній кімнаті. Водночас, якщо звернеться чоловік, то Світлана каже, що запропонує, щоб він дав їй продукти, а вона сама приготує страву, запакує у контейнер та фольгу.

Під дописом інші люди з різних вулиць Дніпровського району відгукнулись допомогти – вони залишають свої адреси та номери телефонів.

Світлана розповіла «Хмарочосу», що її пропозицією поки ніхто не скористався, так як допис був опублікований лише день тому.

«Знаю, що багато людей записали мій номер. Багато людей долучилися до ініціативи. Але поки що дають світло, тому не звертаються. У випадку блекауту я закликала об’єднуватися, адже у людей, які живуть у багатоповерхівках, електричні плити і вони не мають можливості приготувати їжу», – розповіла жінка.

Ініціативу мешканці району планують розвивати, але поки думають як саме це зробити. За словами Світлани, у випадку повного блекауту її сім’я планує створити польову кухню, адже має відповідний досвід та обладнання.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button