Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 290 днів. За цей час ми опублікували 23587 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Будівництво метро на Виноградар. Фото: facebook.com/Kyivmetrobud

22 грудня поліція провела майже 30 обшуків за адресами компаній, залучених у будівництві метро на Виноградар, повідомляє пресслужба Нацполіції.

Слідство вважає, що ооганізатори оборудки заволоділи 530 мільйонами гривень, сплаченими з міського бюджету за невиконані будівельні роботи.

На відео Нацполіція, зокрема, продемонструвала одну з адрес, за якою проводилися обшуки:

У 2018 році Київський метрополітен уклав договір на 5,9 мільярда гривень із підрядником — Київметробудом. З цієї суми вже виплачено чотири мільярди.

Роботи було виконано тільки на 60%, зазначені строки порушено, а «стан будівництва й досі не змінився», вважають у поліції.

У жовтні 2022 року підконтрольні підприємства отримали на свої рахунки попередню оплату за будівельні роботи — ще 530 мільйонів гривень. При цьому ці фірми не мають відповідних кваліфікованих працівників і власної спецтехніки.

Зараз на рахунках фірм, що підозрюються у причетності до оборудки, заблоковано 160 мільйонів гривень.

Нагадаємо, у листопаді Київрада урізала бюджетні витрати на будівництво гілки метро на Виноградар через те, що будівництво зупинилося.

Господарський суд Києва також зобов’язав Київметробуд відшкодувати 139 мільйонів гривень — підрядник поклав аванс на депозит у банк і заробив на відсотках.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button