Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23569 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: mehdi lamaaffar / Unsplash

Нерідко, коли вимикається електрика, заразом зникає і мобільний інтернет. На це є дві причини, пояснив Економічній правді директор департаменту з розвитку фіксованого інтернету Мінцифри Юрій Мацик.

1. Ресурс акумулятора на базовій станції: коли вимикається світло, живлення на вежу теж не подається і працює акумулятор.

Ресурс акумулятора — умовно чотири години. Для повної зарядки, залежно від типу, треба до 24 годин. Якщо відключення діє за принципом 4:4 години, то до наступного циклу акумулятор заряджається максимум на 50%, потім на 30%. Через добу він заряджений лише на 10%. Коли вчергове вимикається світло, то він ще пропрацює на ці 10% і «вмирає».

2. Нестача ресурсу мережі для всіх охочих під’єднатися.

Мережі будуються з розрахунку на те, скільки на конкретній площі одночасно буде користувачів і який обсяг контенту вони споживатимуть. Коли всі раптово втрачають доступ до wi-fi через відключення електроенергії, то намагаються зайти в мобільну мережу.

Мережа має обмежену ширину смуги, яка вміщає в себе Х мегабіт одночасного входження трафіку, який генерують користувачі. Коли вони заповнять пропускну здатність частотного діапазону, інші не зможуть зайти.

Зараз у селах зв’язок кращий, ніж у великих містах, бо це пов’язано з кількістю абонентів.

Чому мобільний зв’язок є, а інтернету немає?

Базова станція з одним акумулятором живить кілька антен, які надають послуги з трьома різними технологіями:

  • 4G «вмирає» першою, бо антени найбільш енергетично залежні;
  • 3G дозволяє передавати невеликий обсяг інформації, наприклад картинки та відео низької якості;
  • 2G / edge здатна пропустити тільки текстові повідомлення короткого змісту, але дозволяє робити голосові дзвінки. Ці антени «вмирають останніми».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button