Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook/kyiv.university

У переддень нового року, 31 грудня, внаслідок ракетної атаки РФ було пошкоджено будівлі кампусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка на проспекті Глушкова. У навчальному закладі просять допомогти у відбудові корпусів.

Значних ушкоджень зазнали корпуси ННЦ «Інститут біології та медицини» й ННІ високих технологій, факультетів психології, соціології, комп’ютерних наук та кібернетики, радіофізики, електроніки та комп’ютерних систем, механіко-математичного та географічного факультетів, кафедри ядерної фізики, кріогенного комплексу, спорткомплексу, Українського фізико-математичного ліцею та деяких гуртожитків студмістечка.

Фото: facebook/kyiv.university

Першого січня розпочали прибирати будівлю і території від розбитого скла та закриття вибитих вікон плівкою та фанерою, аби захистити приміщення та лабораторне обладнання від холоду й опадів.

Фото: facebook/kyiv.university

Кожен, хто має можливість долучитись до відбудови корпусів, може зробити благодійний внесок. У призначенні платежу обов’язково вкажіть «благодійна допомога на відновлення будівель внаслідок ракетного обстрілу». Усі рахунки доступні за посиланням.

Фото: facebook/kyiv.university

Нагадаємо, що це не перший обстріл навчального закладу. Десятого жовтня «жовтий корпус» університету Шевченка також постраждав від наслідків ракетної атаки.

Читайте також історію створення кампусу у великому матеріалі «Хмарочоса»: Монстри модернізму: комплекс університету ім. Т. Шевченка в Голосієві

Крім того, під час ракетного обстрілу 31 грудня вибуховою хвилею від ракети держави-терориста навпроти кампусу університету на ВДНГ повибивало вікна, постраждали Оранжерея, перший та п’ятий павільйони.

Фото: Євген Мушкін

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button