Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23482 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

За допомогою Telegram-бота «Папка в пакєтє» користувачі Facebook створюють та поширюють картинки з фразами, викладеними тілами російських солдатів.

Все почалося з скриншоту новини з російського сайту «Комсомольська правда»: «Українські нацисти виклали на полі бою портрет Степана Бандери із трупів російських солдатів в день його народження». Скриншот та новина – фейкові.

Один з розробників розповів у коментарі «Хмарочосу», що на початку літа художник Іван Волянський зробив у фотошопі картинку з тілами росіян на засніженому фоні. Тоді виникла ідея створити Telegram-бот, щоб у два кліки згенерувати картинку. У жовтні у день народження Путіна розробники додали піщаний фон та можливість накласти на картинку рамку в стилі листівок з Viber.

Розробники не знають, хто автор портрета Бандери. Людина, яка це зробила, взяла фон, замазала їхню вотермарку та використала фотошоп, картинка почала віруситися. «Ця ідея була не нашою», коментує розробник.

Станом на третє січня Telegram-ботом скористалися вже понад 50 тисяч людей.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button