Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23553 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook/shevchenkomuseumkyiv

Волонтери купили тисячу квитків у музеї Києва для пенсіонерів та студентів. Проєкт «Культурні канікули» було ініційовано групою волонтерів разом із Вадимом Келлером.

У такий спосіб вони хочуть підтримати музеї у час зниження попиту та кількості відвідувачів, а також організувати якісне дозвілля пільгових категорій населення.

У проєкті «Культурні канікули» беруть участь: Національний музей Тараса Шевченка (бульвар Тараса Шевченка, 12); Національний музей історії України (вул, Володимирська, 2); Національний науково-природничий музей (вул. Богдана Хмельницького 15); Національний заповідник «Софія Київська» (вул. Володимирська, 24).

У Національному музеї Тараса Шевченка можна оглянути виставковий проєкт «Сковорода. На межі світів» та постійну експозицію. Також можна відвідати відокремлений відділ музею — Меморіальний будинок-музей Т.Г. Шевченка (Хата на пріорці) (вул. Вишгородська, 5) та філію музею – Літературно-меморіальний будинок-музей Т.Г. Шевченка (провулок Тараса Шевченка, 8а).

У Національному музеї історії України можна оглянути такі виставки:

  • «Навала. Київський постріл» – про захист Київщини від російських окупантів у лютому-березні 2022 року;
  • «Сергій Єрмаков. Феномен українського кутюр’є» – про талановитого модельєра, який, єдиний в Україні, працював у стилістиці високої моди;
  • «Прапори Незалежності» – про державні прапори, пов’язані зі знаковими подіями української історії останніх 30 років;
  • «Світи Григорія Сковороди» – про життя та творчість мислителя, а також її осмислення нащадками;
  • «Церква Богородиці Десятинна: архітектурно-мистецький образ» – відновлена та доповнена експозиція, яка занурює в історію першої монументальної споруди Русі.

Акція діє з другого по 15 січня 2023 року. Студенти та пенсіонери можуть відвідати музей, його філію та відокремлений відділ, пред’явивши відповідне посвідчення у касі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button