Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Михайло Волков/unsplash

Північний апеляційний госпсуд скасував рішення про стягнення Національним банком України готелю «Салют» у Києві та його продаж. Про це пише Finbalance.

Суд задовольнив апеляційну скаргу ПрАТ «Готель “Салют”» і скасував рішення госпсуду Києва від 25 жовтня 2021. Тоді суд задовольнив позов НБУ та в рахунок погашення заборгованості банку «Фінанси та кредит» на 4,1 млрд гривень дозволив продаж на торгах будівлі готелю – предмету іпотеки. Як зазначав НБУ, заставна вартість нерухомого майна – 480,87 млн гривень.

Згідно з рішенням суду, після подання 2016 року позову про звернення стягнення на предмет іпотеки, 2018 року НБУ в рамках справи про банкрутство готелю подав до суду заяву про визнання забезпечених іпотекою кредиторських вимог. За результатами розгляду суд 2020 визнав кредиторські вимоги НБУ до товариства у розмірі 4,2 млрд гривень, що забезпечені заставою майна боржника.

З огляду на це, суд апеляційної інстанції вирішив, що «підстави для звернення стягнення на майно боржника шляхом продажу на прилюдних торгах в межах виконавчого провадження в порядку, визначеному законом України “Про виконавче провадження”, відсутні».

Північний апеляційний госпсуд відхилив аргументи НБУ про те, що визнання заявлених ним кредиторських вимог у справі про банкрутство не відновлює порушені права Нацбанку.

На початку серпня 2019 року Державне бюро розслідувань оголосило про підозру двом топ-менеджерам банку «Фінанси та кредит» у справі про розтрату 2,5 млрд гривень коштів, повідомивши, що в розслідуванні фігурує колишній народний депутат Костянтин Живаго. У грудні 2022 року Жеваго був затриманий у Куршевелі, зараз готуються документи на його екстрадицію.

Готель «Салют» був побудований архітектором Авраамом Мілецьким у 1984 році.

Читайте також: Монстри модернізму: київські готелі шістдесятих-вісімдесятих років

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button