Італійці випустили «Ковчег смаку в Україні» — каталог місцевих продуктів, які можуть бути забуті
Клопотенко зізнається, що близько 20% продуктів, описаних у каталозі, стали для нього відкриттям.
Клопотенко зізнається, що близько 20% продуктів, описаних у каталозі, стали для нього відкриттям.
Зроби добру справу і отримуй винагороди!
Нам як ніколи потрібна ваша підтримка. «Хмарочос» пише про розвиток міст 11 років та 43 днів. За цей час ми опублікували 27028 новин та статей. Ми потребуємо вашої допомоги, щоб продовжувати якісно працювати далі. Приєднуйтесь до Читацького товариства «Хмарочоса» та отримуйте приємні бонуси від редакції: квитки на культурні заходи в Києві, фірмовий мерч та актуальні книжки, можливість пропонувати редакції теми та багато іншого.
Стати членом Товариства | Хто ми такі?
Італійський Університет гастрономічних наук випустив атлас «Ковчег смаку в Україні».
Такі атласи створюють із 2017 року в межах руху Slow Food — з метою запобігти зникненню місцевих харчових культур і протидіяти швидкому харчуванню. Кожне видання базується на кабінетних і польових дослідженнях тієї чи іншої локальної гастрокультури. Вже було видано атласи кухні Албанії, Бразилії, Естонії, Кенії, Мексики, Нідерландів, Перу та Танзанії.
Український атлас відображає свіжі та оброблені традиційні продукти, зникаючі локальні види рослин, грибів, тварин, птахів, комах та риб.
Планується видання другого тому книги, що включатиме інші цікаві рецепти та продукти.
Одну з передмов до видання написав шефкухар Євген Клопотенко. У ній він зізнається, що близько 20% продуктів, описаних у каталозі, стали для нього відкриттям.
Дивіться також: Ресторатор Міша Кацурін випустив гастрономічний гід Львовом (відео)
© Хмарочос | 2024
Коментарі:
*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті