Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23532 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Будинок у день атаки. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Історичний будинок на вулиці Жилянській 116а, зруйнований російським дроном у жовтні, має бути знесений, заявив в інтерв’ю ТСН.ua перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Він наполягає, що будинок старий, має дерев’яні перекриття і його неможливо відбудувати. Чиновник посилається на висновки експертизи, під яким «стоять десятки печаток та підписів відповідних фахівців».

«На мою думку, дім на Жилянській потрібно знести, а на його місці розбити сквер та поставити знак в пам’ять людей, які там загинули. І на цьому закінчити цю історію», — заявив він.

Обстріл відбувся 17 жовтня, тоді з-під завалів будинку на Жилянській витягнули тіла п’ятьох людей.

Сам будинок зведено на рубежі ХІХ-ХХ століть у стилі історизм з елементами неоренесансу. Водночас він не має охоронного статусу.

Києвознавці та місцеві активісти вимагають відновити будинок. Так само проти демонтажу виступають мешканці — зокрема й тому, що натомість їм пропонують житло за Червоним Хутором. Петиція за відновлення будівлі набрала понад 6 тисяч підписів із 5 тисяч необхідних.

25 грудня на цокольному поверсі будинку сталася пожежа.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button