Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 300 днів. За цей час ми опублікували 23657 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Скриншот youtube

У Мадриді бетонні стіни кільцевої дороги покриють вертикальним озелененням. Про це пише The Mayor.

Реалізація проєкту під назвою Calle 30 Natura розпочнеться на цьому тижні і триватиме шість місяців. Спершу покриють рослинами 400-метрову ділянку автомагістралі на Avenida de la Ilustración. Загалом планують озеленити 100 тисяч квадратних метрів бетонних стін вздовж кільцевої.

Для озеленення використовуватимуть функціональні види рослинності: стійкі до холоду та тепла, які мають низький рівень споживання води та відповідають навколишнім умовам. Біля вертикальних садів встановлять датчики забруднення. Крім того, «зелені екрани» матимуть автоматизовану систему зрошення та станції моніторингу стану рослин у режимі реального часу.

Окрім очевидних переваг для навколишнього середовища, вертикальні сади візуально привабливі і зможуть фактично ліквідувати практику малювання графіті на стінах, заявили в мерії.

Кільцева автомагістраль М-30 охоплює центральні райони Мадрида. Це внутрішня дорога іспанського міста протяжністю 32,5 кілометра.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button