Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: facebook/selykv

13 січня Верховна Рада позбавила депутатського мандата Андрія Деркача, який входив до фракції ОПЗЖ. Його родині належить недобудований паркінг біля Центрального вокзалу Києва.

Дружині Деркача Оксані Тереховій належить ТОВ «Валентин Плюс», яке є орендарем ділянки на вулиці Льва Толстого, 28 з 2008 року. На цій ділянці почали будувати паркінг, але станом на 2013 рік роботи були завершені лише на 10 відсотків. Попередньо планувалося, що паркінг на 600 місць розвантажить прилеглу територію вокзалу, створить комфортні умови для безпечного пересування транспорту і пішоходів.

У 2013-2014 роках «Київпастранссервіс» подав клопотання про надання дозволу на розробку проєкту землеустрою цієї ділянки. Однак комунальне підприємство отримало відмову. Офіційна причина – відсутність нотаріально посвідченої згоди попереднього землекористувача, писало видання «Наші гроші».

У вересні 2014 року прокуратура подала позов про повернення ділянки місту, оцінивши її вартість у 6,09 млн гривень.

Читайте також: У Києві розробили проєкт реконструкції Вокзальної площі. Якою вона може стати?

Окрім Деркача, Верховна Рада проголосувала за позбавлення депутатських мандатів нардепів від ОПЗЖ Віктора Медведчука, Тараса Козака, Рената Кузьміна.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button