Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
ЖК Oasis. Візуалізація: ЛУН

Головне управління розвідки просить владу Києва розірвати договір оренди земельної ділянки на Рибальському півострові з компанією бізнесмена Павла Фукса, яка будує ЖК Oasis. Про це йдеться у листі начальника ГУР МОУ Кирила Буданова на адресу київського міського голови Віталія Кличка, повідомляє «Економічна правда».

Буданов просить вжити заходів щодо виконання вимог санкцій, застосованих відносно громадянина РФ Павла Фукса щодо зупинки дії рішення Київради від 2016 року про передачу в оренду підконтрольному йому ТОВ «Інтерстрой груп» трьох земельних ділянок загальною площею понад 5 га на вулиці Електриків, 28 у Подільському районі. Там зараз будують житловий комплекс Oasis. Девелопером проєкту виступає компанія bUd Development. За даними джерел ЕП, реальними бенефіціарами bUd до лютого 2022 року були президент компанії «Київміськбуд» Ігор Кушнір, народний депутат від ОПЗЖ Вадим Столар та забудовниця Владислава Молчанова.

У листі Буданова до Кличка зазначається, що будівництво ЖК Oasis здійснюється у безпосередній близькості від ГУР Міноборони, що несе загрозу державній безпеці та може завдати шкоди національним інтересам України. Водночас у відповіді Кличка йдеться, що згідно з законодавством, розірвання договору оренди землі в односторонньому порядку не допускається, окрім деяких винятків. Такими винятками може бути рішення суду, невиконання умов договору та інше.

Департамент земельних ресурсів КМДА запланував провести обстеження згаданих земельних ділянок для з’ясування обставин щодо виконання умов договорів оренди та наявності підстав для підготовки проєкту рішення КМР про розірвання договорів у односторонньому порядку.

ЕП зазначає, що Віталій Кличко був одним із гостей на святкуванні дня народження Фукса в Козині у 2021 році, стилізованому під Венеційський карнавал.

За даними сервісу ЛУН, будівництво ЖК Oasis зупинилося в лютому 2022 року і досі не відновлене. Комплекс знаходиться впритул до Подільського мостового переходу. Будинки будуються всупереч містобудівній документації, з порушенням державних будівельних норм.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button