Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Любомир Вовчак

Кабінет Міністрів змінив порядок проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування. Зміни спрямовані на полегшення доступу на ринок для нових перевізників, демонополізацію ринку та підвищення рівня конкуренції між перевізниками, повідомляє Мінінфраструктури.   

Уряд скасував можливість продовження строків дії дозволів на міжобласних маршрутах для перевізників, які вже працюють на лінії кілька років. Натомість запровадили регулярні конкурси.

Для участі у конкурсі на міжобласних маршрутах відтепер документи подаватимуть в електронній формі – це дозволить прибрати людський фактор і мінімізувати корупційні ризики.

Змінами запроваджено систему балів для оцінки перевізника на конкурсі. Зокрема, за порушення правил дорожнього руху, залежно від тяжкості, претендент втрачає кількість балів.

Також Кабмін передбачив обов’язок для учасників усіх наступних конкурсів на маршрути збільшити кількість інклюзивного транспорту – як мінімум 50 відсотків запланованих від загальної кількості автобусів на міських автобусних маршрутах з січня 2023 року (до 70% з 2025 року) та до 20 відсотків — на приміських.

Зміни, внесені в текст постанови №1081, яка регламентує проведення конкурсів на автобусні маршрути, вже набули чинності, зазначають в Мінінфраструктури.  

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button