Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Eugene Chystiakov / Unsplash

В Україні зараз вкрай серйозний дефіцит генерації електроенергії після останнього російського обстрілу, повідомляє гендиректор Yasno Сергій Коваленко.

«Дефіцит генерації в енергосистемі після атаки величезний. Низка ТЕС не працює через серйозні пошкодження. Прогнозувати терміни відновлення поки що зарано. Як довго триватимуть ремонти — поки невідомо. Проблема настільки серйозна, що Укренерго значно обмежив обсяги споживання по всій Україні й у Києві зокрема», — написав він.

Через значний дефіцит можуть застосовуватися екстрені відключення. Коваленко радить підготуватися до тривалих відключень.

В Укренерго повідомляють, що 14 січня Росія намагалася прицільно бити по блоках теплових електростанцій. Через пошкодження обладнання вони припинили або знизили виробіток електроенергії, і в енергосистемі збільшився дефіцит.

Обмеження на споживання електрики діють протягом всієї доби. При їх перевищенні будуть застосовані аварійні відключення. Це значить, що для споживачів терміни відключень можуть збільшитись. 

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button