Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах
Фото: Тетяна Асадчева, Вечірній Київ

У будинку Хлібні на території Софії Київської відкрилася виставка з репліками костюмів епохи українського бароко.

Фото: facebook.com/SophiaKyiv

Реконструкції створили студенти та викладачі Київського національного університету технологій та дизайну. Майстри спиралися на тенденції моди козацької старшини другої половини XVIII століття.

Фото: facebook.com/SophiaKyiv

Спершу костюми планували експонувати у лютому минулого року на міжнародній виставці у Дубаї, але через війну програму змінили. Тож вирішили організувати виставку «Костюмотека. Українське бароко», яка проходитиме впродовж січня та лютого.

Фото: Тетяна Асадчева, Вечірній Київ

У період формування барокового стилю в Україні з кінця XVII та до кінця XVIII століття на костюм впливали політичні, економічні та культурні зв’язки з Польщею, Османською імперією, Кримським ханством, Москвою. Українське чоловіче і жіноче вбрання зазнало одночасного впливу Заходу і Сходу.

Фото: facebook.com/SophiaKyiv

До барокових реплік на виставці додали ескізи та зразки трикотажних костюмів 1980-х та 1990-х років, створених модельєрами Будинку моделей «Хрещатик».

Фото: facebook.com/SophiaKyiv

Тодішні дизайнери використовували форми старовинних головних уборів, геометричну орнаментику вишивок і плахт, гаптований квітковий декор святкових кунтушів та характерні особливості крою. 

Фото: facebook.com/SophiaKyiv

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button